Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

87 yaşındaki hastanın daralan iki şahdamarı ameliyatla açıldı?

Bandırma Devlet Hastanesi´nde bir ilk yaşandı. 87 yaşındaki bir hastanın tıkalı şah damarları açıldı.

Gönen doğumlu olup 30 yıldır Bandırma´da yaşayan Hüseyin Göçmengelen´in sol şahdamarındaki yüzde 95´lik, sağ şahdamarındaki yüzde 40´lık daralmayı yaklaşık 2 saatlik bir ameliyat sonucunda hastanenin kalp damar cerrahisi doktorlarından Op. Dr. Duygu Durmaz ve Op. Dr. Halil Berkan Özpak açarak sağlığına kavuşturdular. Op. Dr. Durmaz, ?Çok başarılı bir ameliyat gerçekleştirerek, hastamızı sağlığına kavuşturmanın mutluluğunu yaşadık? dedi.
Bandırma´da yıllarca terzilik yaparken, bu arada 30 yıl süreyle Bandırma Belediye bandosunda da enstrüman çalan Hüseyin Göçmendelen, ?Ani olarak geçirdiğim rahatsızlık sonucunda Duygu Durmaz ve Halil Berkan Özpak tarafından şah damarlarımda daralma teşhisi konuldu. Başka bir kente giderek ameliyat olmayı gereksiz buldum ve güvendiğim bu iki doktora ameliyat olmaya karar verdim. Şimdi çok iyiyim. Her iki doktorumuza da teşekkür ederim? diye konuştu.
Öte yandan, anjiyo ünitesini bir buçuk ay önce kuran Bandırma Devlet Hastanesi´nde bugüne dek 82 hastaya anjiyo yapıldı.
Hastanenin kalp damar cerrahisi bölümünde hâlen Op. Dr. Muhammet Murat Cantürk, Op. Dr. Halil Berkan Özpak ve Op. Dr. Duygu Durmaz görev yapıyor.
Haber : Önder Balıkçı

• Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli