Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Belediye, BTO ve BTB işbirliğiyle Evde bakım hizmetlerine yeni araç

Belediye, BTO ve BTB işbirliğiyle  Evde bakım hizmetlerine yeni araç

Bandırma Belediyesi, Bandırma Ticaret Odası (BTO) ve Bandırma Ticaret Borsası (BTB) tarafından, Bandırma Devlet Hastanesi Hasta Bakım Ünitesi Evde Bakım Hizmetleri bölümünde kullanılmak üzere satın alınan araç Bandırma Devlet Hastanesi Başhekimi Ethem Karpuz´a teslim edildi.
Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar´ın öncülüğünde, Bandırma Belediyesi, Bandırma Ticaret Odası ve Bandırma Ticaret Borsası tarafından ortaklaşa alınan araç Bandırma´da evde bakım hizmeti bekleyen hastalara hizmet edecek.
Aracın devir teslim töreninde konuşan Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun, bu aracın Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar´ın girişimiyle hastaneye kazandırıldığını söyledi.
Kaymakam Yazar´ın, Bandırma Ticaret Odası, Bandırma Ticaret Borsası ve Bandırma Belediyesi´ni 3 ay önce bir araya getirerek ortak bir protokolle imzaların atılmasına öncülük ettiğini belirten Başkan Tosun, ?Oda ve Borsamızın 30.000 TL, Belediyemizin 50.000 TL katkısı ile bu aracı Bandırma Devlet Hastanesi´ne kazandırdık. Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından alınan aracımızı bugün hastanemize teslim ettik hem de sözleşmelerimizi imzaladık. Evde bakım hizmetlerinde kullanılacak bir araç. Yaşlılarımız ve evde bakıma muhtaç hastalarımız için önemli bir hizmet vereceğine inanıyoruz. Elimizden geldiğince sadece devletten beklemeden, belediyemizin imkanları ile de bütün kurumlarımıza ve vatandaşlarımıza faydalı olmak zorundayız.? dedi.
Bandırma Devlet Hastanesi Başhekimi Ethem Karpuz, hastaneye hibe edilen aracın yeri geldiğinde ambulans gibi kullanılacak şekilde düzenleneceğini belirterek, ?Bu araç hastanemize çok faydalı olacak. Az bir rakam değil 460 evde bakım hatamız, 440 toplum ruh sağlığı hastalarımızı evlerinde 3 hemşire, 1 doktor, 1 psikolog, 1 fizyoterapist hastalarımızı evlerinde ziyaret ederek tedavilerini sağlamış oluyoruz. Bu çok büyük bir çalışmadır 3 olan araç sayımız 4´e çıktı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.? dedi.
Haber Merkezi

• Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı