Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2017 10:41

Haberin Devamı

Tufan DALGIÇ /BANDIRMA(Balıkesir), (DHA)- Balıkesir’in Bandırma ilçesinde bulunan Devlet Hastanesi A2 belgesi alarak, statüsü yükseldi.Konuyla ilgili basın toplantısında konuşan AK Parti Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı, uzun süredir hastanenin statüsünün yükseltilmesi konusunda çalışma yaptıklarını söyledi. Kırcı “Hastanemizin sınıfı B’den A2’ye çıkartıldı. Uzman doktor sayımız ve yan dallarımız artacak. Balıkesir’deki 2. Hastane Balıkesir merkezdekinden sonra Bandırmamızda olacak. Daha güzel daha kaliteli hizmet verilecek”dedi.

PERSONEL VE UZMAN HEKİM SAYISI ARTACAK

A2 sınıfına yükselen Devlet Hastanesi’nde hangi alanlarda artış olacağına değinen Balıkesir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr Servet Kocaöz, Bandırma Devlet Hastanesine geçtiğimiz yıllarda ciddi yatırımların yapıldığına dikkat çekti. Hastanede A grubu ameliyatların yapıldığını da belirten Kocaöz “ Uzman hekim sayısı 40 kişi daha artacak. Eğitim Araştırma hastanesi gibi çalışıyoruz 3-4 yılda çok ciddi yatırımlar yapıldı. Rakamlar şehir hastanesinde yapılan ameliyat sayısına çok yakın. Yan dal uzmanlarda gelecek Ek binanın özelliği çok dolu dolu olacak. 17 yoğun bakımımız var 3’üncü seviye anjiyo ve bypass ameliyatları yapılacak. Sayın vekilimiz ciddi emek verdi ona da çok teşekkür ediyoruz. Bandırma Devlet Hastanemiz büyüyor. Yardımcı sağlık personel sayımız da artacak. “diye konuştu. Basın toplantısında Yapılan çalışmaları değerlendiren Hastane Başhekimi Muzaffer Şenveli de Milletvekili Kırcı ve Genel Sekreter Kocaöz’e desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Toplantıda ayrıca Sağlık Bakanlığı’nın Devlet Hastanesine 2018 yılı sonuna kadar 35 milyon lira dolayında bir yatırım yapacağı belirtilirken, A2 sürecinin tamamlanmasıyla birlikte hastanede anjiyo ve bypass ameliyatlarının yanı sıra radyoterapi, kemoterapi tedavileri uygulanacağı, acil servis imkanlarının geliştirileceği bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!