Emzirme Danışmanlığı Birimimiz Hizmete Açıldı
25 Şubat 2022

BEBEK DOSTU HASTANE olarak kurumumuzda  Emzirme Danışmanlığı Birimi açılmıştır.     Amacımız  bebeklerimizin  ANNE SÜTÜ ile büyümesini sağlamaktır.
Bu amaçla birimimizde,  32 haftayı tamamlamış gebelerin anne sütü ve emzirme konusunda bilgilendirilmesi yapılmakta, emzirme ile ilgili problem yaşayan annelere soruna yönelik danışmanlık yapılıp sonrasında sık aralıklarla takibi yapılmaktadır.  Ayrıca telefonla da danışmanlık hizmeti verilmektedir.

Bölüm Uzmanları
Emzirme Danışmanlığı Birimimizde Emzirme Danışmanı Uzman Hemşire Rukiye ÖZTÜRK ve Gebe Okulu Eğitimcisi Ebe Dilber CAN tarafından hafta içi 08.30-16.30 saatleri arasında anne adaylarına ve annelere ücretsiz eğitim  verilmektedir.

Telefon: 0266 738 00 22 (10653)
Adres: Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi / zemin kat

EMZİRME DANIŞMANLIĞI NEDİR?

Emzirme danışmanları, emzirme döneminde desteğe ihtiyaç duyan ve bu süreci daha kolay bir hale getirmek isteyen annelere destek olabilmek için özel eğitim almış olan kişilerdir. Emzirme danışmanlarından aşağıdaki sorunları yaşayan kişiler destek alabilirler.
Emzirme zorluğu yaşayanlar
Bebeğin emmeyi reddetmesi sorunu ile karşılaşanlar
Ağrılı emzirme
Meme ucu yaraları
Bebeğin memeyi reddetmesi
Sütün az veya normalinden daha fazla gelmesi
Memede aşırı dolgunluk ve rahatsızlık hissi
Sütü sağmaya ve saklamaya ihtiyaç duyulması
Birden fazla bebeğin emzirilmesi

HASTANEMİZDE EMZİRME DANIŞMANLIĞI

Bebeklerin beslenmesinin en sağlıklı ve en verimli yolu emzirmekten geçer. Doğum sonrasındaki ilk aylarda anne-babaların gündeminde ve rutininde yer alan emzirmek, doğal ve içgüdüsel bir eylemdir. Ancak günümüz şartlarında bu doğal eylemin bazen desteklenmesi de gerekmektedir. Anne ve bebek arasındaki bağ oluşana kadar, emzirme sürecinde bazı zorluklar ile karşılaşılması tamamen normaldir.
Bebeğini yeterince doyurup doğurmadığından emin olmayan, doğru şekilde emzirdiği konusunda şüpheleri olanlar ve ne zaman mamaya ihtiyaç duyulacağını merak edenler bebeklerinin geleceği için hayati kararlar almak zorunda kalabilirler. Bu tür durumlarda bu soruların cevaplanabilmesi için profesyonel destek almak son derece doğru olacaktır. Daha özgüvenli bir ebeveynlik deneyimi elde edilebilecek olan bu destek aynı zamanda bebeğinizin daha huzurlu bir şekilde gelişebilmesini de sağlayacaktır.
Emzirme danışmanı sizi dinler, doğum hikayenizi, yaşadığınız sorunları analiz eder ve yardıma ihtiyacınız olduğu durumlarda sizlerle iletişime geçerek size özel destek programı oluşturur. Desteğe ihtiyacınız olduğu durumlarda devreye giren emzirme danışmanı sizlere yol gösterir. Emzirme pozisyonları ve sağma yöntemlerini sizlere göstererek, size uygun olabilecek şekilde pratik yapmanıza destek verir.Farklı süreçleri başarılı bir şekilde yönetebilen emzirme danışmanı, bu süreçlerde eşlerin de dahil olmasını sağlar
 Anneye psikolojik destek sağlamak için Emzirme Komitesinde görevli Psikoloğumuz da düzenli aralıklarda görüşmeler yaparak sürecin en iyi şekilde işlemesi ve bebeğin ve annenin zarar görmemesi için tüm önlemlerin alınmasını sağlanır.

UNUTMAYALIM Kİ ANNE SÜTÜ HER BEBEĞİN HAKKIDIR....