Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi Giriş Çıkış ve Ziyaretçi Kuralları

YENİDOĞAN YOĞUN BAKIM ÜNİTESİ
GİRİŞ ÇIKIŞ VE ZİYARETÇİ KURALLARI

SAYIN ZİYARETÇİLERİMİZ;

• Yoğun Bakım Ünitemize hoş geldiniz. Sevdiklerinizin hayatından endişe duyuyorsunuz. Sizi anlıyoruz ve sıkıntılarınızı sizinle paylaşıyoruz.
  • Hastalarınızın kritik özel durumlarından dolayı; yoğun bakım doktorunun izniyle hastane yönetimi tarafından belirlenmiş saatlerde, yoğun bakımlara sadece birinci derece hasta yakınlarının ( anne, baba ) hastayı ziyaret etmesine izin verilmekte ve çocuk ziyaretçi alınmamaktadır.
  • Anneler bebeklerini her istediğinde görebilirler. Babaların üniteyi ziyaret saatleri 15:00-16:00 saatleri arasındadır.
  • Ziyaret sırasında yüksek sesle konuşmamanız, cep telefonu ile görüşmemeniz, telefonla hastanızın ve yoğun bakımın görüntülerini almamanız, hastanıza el hijyenini sağlamadan dokunmamanız konusunda gerekli hassasiyeti göstermeniz gerekmektedir.
  • Ziyaretiniz sırasında hastalarımıza dışarıdan gelebilecek mikroorganizmaları bulaştırmamanız için lütfen aşağıda belirtilen kurallara uymanızı rica ederiz.
  • Ziyaretinizi size belirtilen süreyle sınırlı tutunuz.
  • Ateş, burun akıntısı, ishal,kusma, enfeksiyon dermatiti olan kişiler ziyaretçi olarak kabul edilemez. Toplumda salgın varlığında ziyaretçi kısıtlaması yapılabilir.
  • Yoğun bakım ünitelerinde hasta yakınının bilgilendirilmesi; her gün ziyaret saatlerinde hastanın genel durumunu ve tedavi sürecini kapsayacak şekilde doktor tarafından yapılır ve hastaların ebeveynleri dışındaki (arkadaş, komşu vb) kişilere bilgi verilmez.
  • Ziyaret saati; acil bir durum olduğunda biraz gecikebilir. Bu tür gecikmelerde gerekli anlayışı göstermenizi bekliyoruz.
  • Yoğun bakım ünitesine girerken ve ayrılmadan önce eller mutlaka yıkanmalıdır veya el dezenfektanı ile temizlenmelidir. Ziyaret yapacak kişiler üniteye girişte, anlatılan kurallara (el hijyeni, izolasyon önlemleri ve ziyaret süresi) uymalıdırlar.
  • İzole hastaların ziyareti sırasında uyulması gereken kurallar hemşire tarafından anlatılır, sonra hastasıyla görüştürülür. Gerektiği durumlarda ziyaretiniz sırasında sağlık personeli tarafından size verilen koruyucu ekipmanları giymelisiniz.
  • Lütfen verdiğiniz numaraların 24 saat boyunca açık ve ulaşılabilir olmasına dikkat ediniz. Hastanızın ihtiyaçları ve durumu ile ilgili değişiklik olduğunda telefon numarasından size ulaşılıp bilgi verilecektir.
  • Hastanıza sarılıp öperek mikrop bulaştırabileceğiniz için yakın temastan kaçınınız.
  • Hastane enfeksiyonlarından korunmada hepimizin sorumluluk taşıdığını unutmayalım.
  • Yattığınız süre içerisinde veya taburcu olduktan sonra sormak istediğiniz sorular için birimimize başvurabilir veya telefon ile 0 266 738 00 22-10782 saat 21:00’e kadar ulaşabilirsiniz.
  • Hastanemizin güvenliği kamera sistemiyle 24 saat izlenmekte ve kayıt altına alınmaktadır. Görüş, öneri ve memnuniyetinizi, hastanemizin belirli alanlarında mevcut olan, hasta/hasta yakınları görüş öneri kutularımızda bulunan formlara yazarak ve hastanemiz web sitesindenhttps://bandirmaeah.saglik.gov.tr/ bize iletebilirsiniz.

Duyduğunuz güvenve yapacağınızişbirliğiiçin

şimdiden teşekküreder,iyi günler dileriz!....