T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü Bandırma Devlet Hastanesi

Facebook Twitter Google Plus Linkedin

Diyet Polikliniği

Güncelleme Tarihi: 17/12/2019

BESLENME – DİYET POLİKLİNİĞİ

Beslenme ve Diyet Birimi Hastanemiz bünyesinde Klinik, Poliklinik ve Toplu Beslenme hizmetlerini yürütmektedir.

TOPLU BESLENME SİSTEMLERİ

Beslenme hizmetlerinin her aşamasında görev yapan diyetisyen, diğer tüm mutfak personelinin yönetimini, organizasyonunu ve denetimini sağlar. Hastane idaresi ile koordinasyonu, hastanenin yiyecek-içecek servisinin yönetim ve organizasyonunu yapar. Yiyecek içecek ihaleleri için gerekli teknik şartnameleri hazırlanmasında görev alır. Personelin ve hastalarının sağlıklı güvenilir beslenme ilkelerine uygun olarak beslenmesini planlar ve uygulamasını sağlar. Yiyecek ve içecek servisinde görev alan aşçı ve garsonların eğitimini organize eder. Muayene ve Kabul komisyonunda yer alır.

POLİKLİNİK HİZMETLERİ

Diyet polikliniğinde; Diyabet, Böbrek Hastalıkları, Safra Kesesi Hastalıkları, Obezite, Mide ve Bağırsak Hastalıkları, Test Diyetleri ( kolonoskopi, şeker yükleme testi, gaitada gizli kan v.b.) Karaciğer Hastalıkları, Kabızlık, İshal, Pankreatit, Böbrek Taşları, Kalp ve Damar Hastalıkları, Kanser, Kemik ve Eklem Hastalıkları, Sinir Sistemi Hastalıkları, Alerjik Hastalıklar, Gebe beslenmesi, Çocuk Beslenmesi ve Sporcu Beslenmesi gibi konularda diyet verilmektedir.

DİYET POLİKLİNİĞİNE NASIL BAŞVURULUR ?

Diyet polikliniğine başvurmak isteyen kişiler öncelikle dahiliye uzmanına muayene olmalı ve gerekli tahlilleri yaptırmaları gerekmektedir. Doktor tarafından yönlendirilen kişilere; yaşına, cinsiyetine, biyokimyasal değerlerine, klinik bulgularına ve hastalıklarına uygun diyet eğitimleri verilmekte, takip gerektiren hastalar rutin aralıklarla takip edilmektedir.

KLİNİK VE TEDAVİ HİZMETLERİ;

Diyetisyen, hastanede yatan hasta ve refakatçilerin yeterli ve dengeli beslenmesini sağlar. Hastaların hastalıklarına uygun alması gereken diyet listelerini hazırlar. Uygulanacak diyetlerin hastaya düzgün ve hijyenik bir şekilde servis edilmesini sağlar.